Alle våre råd er generelle. Dette er fordi behandling av skinn er en individuell sak, både slitasje og vedlikeholdsbehov er ulikt fra person til person. Rådene vi gir er basert på behandling og vedlikehold som gjør at skinnet vi bruker slites naturlig og får den slitte, brukte, fine looken som vi eeeelsker.

Chiic Cow

Vær

MOO-produktene er laget av ku- eller kalveskinn av høy kvalitet, og som all hud trenger de også litt stell og vedlikehold.

Særlig når det er mye vær. Her er våre beste tips for at vesken din skal vare lenge:

1. Tørke riktig

2. Fuktighet/impregnering

Pass på at skinnvesken har tørket helt før du tar den med ut igjen! Vår anbefaler er å gi den litt fuktighet og en dusj med impregnering etter tørking.

3. Unngå direkte sollys

Skinnvesker er ikke så glade i direkte sollys eller fuktige steder, så unngå å oppbevare den over lengre tid i slike miljøer. Dette påvirker både fargen og mykheten.

4. Ku/kalv-pleieprodukter

Såpespon – Dette produktet vil vaske og impregnere vesken din på en gang. Du blander løsningen av såpespon i lunkent vann. Denne gelen kan du oppbevare i en beholder og bruke etter behov. Såpespon kan du blant annet kjøpe på Bohus her.

Impregnering

Vi anbefaler at du impregnerer vesken din før bruk uansett om den er lys eller mørk. Du kan bruke de fleste impregneringssprayer du anvender på sko. 

For at du ikke skal få noen ubehagelige overraskelser anbefaler vi å teste på et «usynlig» sted, så du vet hva som skjer før du har sprayet hele fronten.

Lyse vesker er ekstra viktig å impregnere for å unngå at vesken tar til seg skitt eller farge fra mørke klær som f.eks. jeans og ytterjakker.

På mørke vesker er det viktig i fall overskuddsfarge smitter over på lyse klær, en ubehandlet veske som brukes mot lyse klær kan farge av dersom det er fuktig varme eller dersom det regner.

Skinnkvaliteten på våre vesker er så tynn og myk at når den farges inn kan skinnet være så mettet av farge at overskuddsfarge er en mulighet.

Fuktighet

Vesken din har behov for fuktighet og vi anbefaler deg å bruke skinnlotion eller -skinnfett. Påfør til skinnet er mettet.

Du velger selv hvor ofte du vil gi vesken din fuktighet – en god regel er å gi den en liten behandling etter hver årstid.

Oppbevaring

Veskene våre liker seg best i romtemperatur i tørre omgivelser, gjerne i en tøypose/dustbag (eller et putetrekk for eksempel). Dustbag ligger alltid ved i våre utsendelser.

Skader

Har vesken din blir skadet eller har den en mangel? Ta kontakt med oss på moo@moo.no, så hjelper vi deg gjerne!

Les mer

OK

Du vil ikke tro hva som skjedde …

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”true” ajax=”true”]

Nei takk

Sett deg på venteliste! Vi sender deg en e-post når produktet er tilbake på lager.