Meny

Elsk din MOO

Tips og råd om behandling og vedlikehold

Alle våre råd er generelle. Dette er fordi behandling av skinn er en individuell sak, både slitasje og vedlikeholdsbehov er ulikt fra person til person. Rådene vi gir er basert på behandling og vedlikehold som gjør at skinnet vi bruker slites naturlig og får den slitte, innbrukte, fine looken som vi liker.

Impregnering

Vi anbefaler at du impregnerer oss før bruk, uansett om vi er en lyse eller mørke, og du kan bruke de fleste impregneringssprayer som du bruker på sko. Du må regne med at en impregneringsspray gjør fargen på skinnet vårt bittelitt mørkere, og kanskje litt mer shiny, ved påføring.

For at du ikke skal få noen ubehagelige overraskelser så anbefaler vi å teste på et «usynlig» sted, så du vet hva som skjer før du har sprayet hele fronten.

Lyse vesker er ekstra viktig å impregnere for å unngå at vesken tar til seg skitt eller farge fra mørke klær som f.eks. jeans og ytterjakker.

På mørke vesker er det viktig i fall overskuddsfarge smitter over på lyse klær, en ubehandlet veske som brukes mot lyse klær kan farge av dersom det er fuktig varme eller dersom det regner.

Skinnkvaliteten vår er så tynn og myk at når den farges inn så kan skinnet være så mettet av farge at overskuddsfarge er en mulighet.

Fuktighet

Når vi har behov for fuktighet finnes det utallige produkter. Det enkleste og billigste er god, gammeldags Spenol.

Om du vil bruke noe annet anbefaler vi skinnlotions, fordi dette er tilsvarende lett fuktighet som trekker inn i skinnet uten å etterlate det fett eller klissete.

Du velger selv hvor ofte du vil gi oss fuktighet, men en god regel er å gi oss en liten behandling etter hver årstid.

Vær

Skulle vi bli våte i snø, regn eller lignende er det viktig at vi får tørke i romtemperatur og ikke mot en varmekilde som ovn eller varmekabler i gulv. Tørker du oss på en varmekilde kan det føre til at skinnet blir hardt eller sprukkent.

Pass på at vi har tørket helt før du tar oss med ut igjen! Det kan være lurt å gi oss litt fuktighet og en dusj med impregnering etter tørking.

Vi er ikke så glade i direkte sollys eller fuktige steder, så unngå å oppbevare oss over lengre tid i slike miljøer. Dette påvirker både fargen vår og hvor myke vi er.

Oppbevaring

Vær snill å ikke oppbevare oss i plastikkposer eller i annen lufttett bevaring. Vi liker oss best i romtemperatur i tørre omgivelser, gjerne i en tøypose (eller et putetrekk for eksempel).

Skader

Har vesken din blir skadet eller har den en mangel? Ta kontakt med oss på moo@moo.no, så hjelper vi deg gjerne!

Hold deg oppdatert

Nei takk