Meny

Elsk din MOO

Tips og råd om behandling og vedlikehold

Alle våre råd er generelle. Dette er fordi behandling av skinn er en individuell sak, både slitasje og vedlikeholdsbehov er ulikt fra person til person. Rådene vi gir er basert på behandling og vedlikehold som gjør at skinnet vi bruker slites naturlig og får den slitte, brukte, fine looken som vi liker.

Vær

MOO-produktene er laget av ku- og kalveskinn av høy kvalitet, men som all hud trenger de også litt stell og vedlikehold.

Særlig når det er mye VÆR. Her er våre beste tips for at vesken din skal vare leeeenge:

  1. TØRKE RIKTIG
Skulle den bli våt i snø, regn eller lignende er det viktig at den får tørke i romtemperatur og ikke mot en varmekilde som ovn eller varmekabler i gulv. (Tørker du skinnvesken på en varmekilde kan det føre til at skinnet blir hardt eller sprukkent).
  1. ETTER TØRKING

Pass på at skinnvesken har tørket helt før du tar den med ut igjen! Jeg anbefaler å gi den litt fuktighet og en dusj med impregnering etter tørking.

  1. UNNGÅ DIREKTE SOL/FUKT

Skinnvesker er ikke så glade i direkte sollys eller fuktige steder, så unngå å oppbevare den over lengre tid i slike miljøer. Dette påvirker både fargen og mykhet.

  1. KU-HUDPLEIEPRODUKTER

Såpespon – Dette produktet vil vaske og impregnere vesken din på en gang. Du blander løsningen av såpespon og lunkent vann som blir som en gel. Denne gelen kan du oppbevare i en boks og bruke etter behov. Såpespon kan du blant annet kjøpe på Bohus  her.

Spenol  – Dette produktet er fint for å gi fukt til skinnet (men beskytter ikke mot skitt eller vær)

Impregnering

Vi anbefaler at du impregnerer vesken din før bruk, uansett om den er lys eller mørk, og du kan bruke de fleste impregneringssprayer som du bruker på sko. Du må regne med at en impregneringsspray gjør fargen på skinnet på våre vesker bittelitt mørkere, og kanskje litt mer shiny, ved påføring.

For at du ikke skal få noen ubehagelige overraskelser anbefaler vi å teste på et «usynlig» sted, så du vet hva som skjer før du har sprayet hele fronten.

Lyse vesker er ekstra viktig å impregnere for å unngå at vesken tar til seg skitt eller farge fra mørke klær som f.eks. jeans og ytterjakker.

På mørke vesker er det viktig i fall overskuddsfarge smitter over på lyse klær, en ubehandlet veske som brukes mot lyse klær kan farge av dersom det er fuktig varme eller dersom det regner.

Skinnkvaliteten på våre vesker er så tynn og myk at når den farges inn kan skinnet være så mettet av farge at overskuddsfarge er en mulighet.

Fuktighet

Når vesken din har behov for fuktighet finnes det utallige produkter. Det enkleste og billigste er god, gammeldags Spenol.

Om du vil bruke noe annet anbefaler vi skinnlotions, fordi det trekker seg godt inn i skinnet uten å etterlate det fett eller klissete.

Du velger selv hvor ofte du vil gi vesken din fuktighet, men en god regel er å gi den en liten behandling etter hver årstid.

Oppbevaring

Vær snill å ikke oppbevare vesken din i plastposer eller i annen lufttett bevaring. Veskene våre liker seg best i romtemperatur i tørre omgivelser, gjerne i en tøypose/dustbag (eller et putetrekk for eksempel). Dustbag ligger alltid ved i våre utsendelser.

Skader

Har vesken din blir skadet eller har den en mangel? Ta kontakt med oss på moo@moo.no, så hjelper vi deg gjerne!

Les mer

OK

Du vil ikke tro hva som skjedde …

Nei takk