Meny

Historien om MOO

Hei, jeg heter Karianne Sæther og jeg er mamma til to nydelige barn og dette rare skinnveskemerket som heter MOO.

Når det gjelder MOO har mine år i utlandet hatt stor innflytelse. Da jeg fylte 16 år flyttet familien min til Brussel og der bodde vi i tre fantastiske år. Etter det bodde jeg et år i Montpellier for å bli god i fransk (ble mye bedre til å drikke vin), før jeg reiste til London. Jeg var så heldig at jeg kom inn på Saint Martins School of Art & Design hvor jeg studerte design i fire år. Etter et praksisopphold hos Martha Stewart Living i New York returnerte jeg så endelig til Norge.

Dolce-cow-tote-bag-konjakkDen viktigste utdannelsen var likevel ikke den jeg tok på skolen, men den jeg fikk av å møte mennesker og kulturer ulik fra den jeg kjente hjemmefra.

«Keep moving» er blitt mitt livsmotto. Ikke like bokstavelig som før, men det ligger i bunn som en evig påminnelse om å aldri slutte å stille spørsmål, alltid forsøke å utvikle meg og alltid være åpen for forandring. Eller som Tom Waits sier det: «No dog ever pissed on a moving car».

«Skitfula taskor!»

Etter å ha jobbet som grafisk designer en stund konkluderte jeg med at tastatur-trykkende-logo-plasserende-stolstillesittende arbeid ikke var helt meg. Jeg trengte en forandring! Jeg visste jeg ville jobbe med noe jeg kunne «ta på». Og jeg har alltid likt skinn. Stryk det, jeg har alltid elsket skinn. Lukten, følelsen, uttrykket, det er for meg et utrolig vakkert materiale. Dette, i kombinasjon med at jeg aldri hadde klart å finne en passende veske til laptopen min, gjorde at jeg bestemte meg for å lage min egen.

Og når jeg så de første vareprøvene, var jeg så stolt og fornøyd, at jeg satset alt jeg hadde av tid og penger på å sette sammen min første kolleksjon av skinnvesker.

Kort tid etter spratt jeg lykkelig rundt, som en nymelket ku, inn på mitt nye kontor. «Skitfula taskor!» sto det i eposten fra redaktøren i Svenske Elle Interiør. Tårene trilla og hele kroppen skalv.

Jeg hadde ikke bare brukt alle mine penger, jeg hadde til og med brukt noen andres også, på min første kolleksjon. Og det kunne fort blitt min siste, om flere hadde vært enig med henne.

Heldigvis gikk det ikke slik, det var deilig mange som likte skinnveskene mine! Siden den eposten har MOO vært som et eventyr. Riktignok med noen troll og drager her og der, og med mye hardt arbeid, pågangsmot og sene netter, men et eventyr like fullt!

Responsen har vært fantastisk og i dag lager jeg flere «skitfula taskor» enn noensinne. Men den eposten henger fremdeles på veggen min. Som en påminnelse om at man aldri må gi opp troen.

MOO tar ansvar.

Ta ansvar for tingene sine og passe på at de varer lengst mulig. Det er også viktig å gjøre kloke kjøp. Stille seg spørsmål som: trenger jeg virkelig denne? Har jeg noe som ligner hjemme? Og hvor kommer dette produktet fra?

MOO produserer alt i Italia, utenfor Firenze. Vi spesialiserer oss på kalveskinn og bruker kun «restavfall» fra matproduksjon. Det er vi stolte av og mener at så lenge det blir spist kjøtt, så er det fint at vi kan bidra med å utnytte skinnet som ellers blir kastet.

Våre produsenter er medlemmer av Leather Working Group, en global gruppe som graderer og godkjenner at alle innenfor forsyningskjeden møter EU sine krav og retningslinjer innenfor miljø, etikk og bærekraftig produksjon.

Veskene fra MOO er derfor laget av høykvalitetsskinn som varer leeenge. Hvert sesongskifte oppfordrer vi deg til å gi vesken litt ekstra kjærlighet, akkurat som man gjør med sko. Før du tar «tasko» i bruk, sett den inn med impregneringsspray. Før du setter den vekk, gå over og sjekk at den ikke har flekker – har vesken det, vask den, sett vesken inn med fett og la den bo i en dust bag til du skal bruke den igjen. Da vil vesken så og si leve for alltid 😊

Les mer

OK

Du vil ikke tro hva som skjedde …

Nei takk

Sett deg på venteliste! Vi sender deg en e-post når produktet er tilbake på lager.